To search

Plan na zdowie

Plan wykonał amerykański kardiolog Markus Agatston. Polega ona na podmienieniu tłuszczów zwierzęcych tłuszczami pochodzącymi z ryb, oliwy, orzechów i awokado oraz jedzenie węglowodanów o małym indeksie glikemicznym. Cały plan dzielimy na trzy etapy. Pierwszy trwa dwa tyg. W tym okresie powinno się dostarczać dużo protein i mniej cukrów o niskim indeksie glikemicznym – poniżej 35. Zakazane są słodycze, napoje alkoholowe i owoce. W kolejnym etapie możliwe są artykuły o większym IG, jednak nieprzekraczającym 50. Jadłospis wzbogacony jest o razowe pieczywo, brązowy ryż i niełuskane kasze. Faza ta może być stosowany nawet kilka miesięcy, aż do osiągnięcia założonego celu. Ostatnia faza, która ma pomóc w podtrzymaniu wagi, można pozwalać sobie na więcej artykułów o przeciętnym, a nawet większym indeksie glikemicznym, aczkolwiek wciąż powinno się stosować się do zasad diety.
Wady: - na początku przyczynia się do szybkiego obniżenia wagi ciała, co spowodowane jest odwodnieniem ciała. W kolejnych krokach spadek wagi ciała jest mniej widoczny, co w wielu przypadkach kończy się zakończeniem diety lub przeciągnięciem pierwszego etapu, co jest szczególnie niebezpieczne i może doprowadzić do ketozy (zakwaszenia organizmu), a w efekcie nawet do dysfunkcji nerek. - w początkowej fazie, która cechuje się niskim spożyciem węglowodanów, może pojawić się zmęczenie i ogólne osłabienie organizmu związane z spadkiem poziomu cukru we krwi. Plusy: - dieta powoduje spadek poziom cholesterolu w organiźmie, zmniejsza niebezpieczeństwo chorób układu krążeniaoraz cukrzycy - pomaga błyskawicznie chudnąć bez efektu jo-jo - nie należy do diet skrajnie restrykcyjnych, tym samym jej stosowanie jest w miarę łatwe i zdrowe.
Tutaj więcej informacji: disfunzione erettile rimedi farmacipererezione.it
Page top